Thomas en Veerle in Denemarken

woensdag, december 30, 2009

Kerst & Nieuw


Nog kort een update voor het jaar voorbij is!

December bracht ons ondermeer hetvolgende:
- Offshore periodes voor Thomas (thuis 3-16 dec, weg 17-30 dec)

- Traditiegetrouwe Deense lessen en ook opnieuw Deense examens (mondeling & schriftelijk): jippie geslaagd, helaas meer dan de helft van de klas niet geslaagd, dus worden de klassen herschikt en krijgen we ook één nieuwe leerkracht vanaf januari.

- COP15: of zullen we het nu Flop15 noemen ... zoals iedereen weet waren er massa's bekende koppen in 't stad en veel degelaties en pers maar leidde dit echter tot weinig doortastende resultaten. Wij hebben er niet zo veel van gemerkt, de plaats van het gebeuren, Bella Center, ligt op 5km van ons deur, en de meeste betogingen waren ook een paar km van ons huis. Wel genoten we van een wandeling in de stad langsheen alle tentoonstellingen en activiteiten die omtrent de klimaattop georganiseerd werden.

- Winterweer: voor het eerst sinds lang zagen we sneeuw ... lieflijk witte vlokjes dwarrelden neer en creëerden een wit tapijt. Net lang genoeg voor een witte kerst, want de temperaturen zijn nu net boven nul en ondertussen is alle sneeuw weggesmolten.

- Kerstsfeer: zalig genieten binnen, bij een mooi versierde kerstboom (voor het eerst in 6jaar hebben we er een gezet), het haarvuur dat knettert, de kaarsjes die branden, de geur van gluwhein en nog meer gezelligheid.

- Julefrokost: de Denen zijn zot van de maand december, dus iedereen organiseert wel kerst get-togethers (jul=kerstmis, frokost=lunch). Zo ook ten huize Giovanni & Connie, op VUF, bij ons thuis, ... Leuk leuk leuk.

- Pub Quizzes: uiteraard ook op donderdagavond de Pub quizzes niet vergeten, zoals steeds veel plezier, maar weinig antwoorden juist ;)

- Kerstfeest: wegens "alleen" in Kopenhagen (Thomas offshore) vierde ik kerstavond en kerstdag samen met Marina & Bernhard en Rob & Ivana. Het was supergezellig, lekker Kroatische kost op kerstavond, traditionele opgevulde kalkoen op kerstdag, en nog massa's andere lekkerheden, toffe spelletjes en cadeaukes ... meer dan geslaagd!

- Housewarming: één van ons beste maten, Caroline & Preben, zijn begin deze maand verhuisd naar Charlottenlund, een 15km ten noorden van Kopenhagen, niet te ver, gelukkig:) Dus daar hoorde een gezellige housewarming bij en ook schitterend nieuws: ze zijn verloofd, dus kijken we al uit naar de trouw volgende jaar in Luxemburg.

- Music for Life: live stream meeluisteren naar Stubru

En nu ... vol ongeduld wachten op
- ten eerste mijn allerliefste kepje die binnen een paar uurkes thuiskomt van trip offshore (zit momenteel op trein van Esbjerg naar Kopenhagen)
- ten tweede mijn broer Hendrik, schoonzus Els en de kids Hannes en Rune (zitten in de auto op een kleine 100km van Kopenhagen ondertussen). Joepie joepie, zij komen met ons mee een feestje bouwen.


Aan iedereen een ongelooflijk plezierig oudejaar en een fantastisch nieuwjaar. Tot in 2010!!!

1 reacties:

Op 4:33 p.m. , Anonymous swief zei...

en dus ook een fantastisch 2010 teruggewenst, é!... :-)

Bedankt voor 't mooie kaartje, V!

Waar blijft dat volgende verhaal, trouwens?

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage