Thomas en Veerle in Denemarken

maandag, oktober 15, 2007

Eid Mubarak



Ondertussen zijn we al meer dan 2 weken terug in de UAE. Thomas baggert erop los in Abu Dhabi. Hij vervangt er Bjorn op de Vesalius samen met leerling-uitvoerder Robrecht. U herinnert zich misschien nog dat we net voor onze congé verhuisd waren van Abu Dhabi naar Dubai en u maakt zich misschien de bedenking: zijn ze nu terug verhuisd naar Abu Dhabi? Nope! Onze spullen moesten (gelukkig) niet terug ingepakt worden bij aankomst in de UAE aangezien het nog niet zeker was waar Thomas zou werken na die maand aflos Vesalius en je kan zo blijven heen-en-weer verhuizen he. Dus wonen we nu zowel in Dubai als Abu Dhabi: tijdens de week elk apart in onze werk-stad afgewisseld met avondlijke pendel-bezoeken-aan elkaar en samen in het weekend!

De goede plannen om terug Arabische lessen te gaan volgen heb ik (voorlopig) laten varen. 'k was namelijk net te laat om me aan het unief in te schrijven, de lessen waren al 2 weken bezig en aangezien een cursus steeds 8 weken is had ik al 25% gemist. Dan maar een nieuwe hobby! Het kriebelde al langer (sinds Al Maha en ook Kenia) om dit te leren. Paardrijden! Reeds 3 lessen achter de rug in Jebel Ali Golf Resort & Spa: de eerste les wandelen, de tweede les draven en de derde les terug wandelen omdat mijn paard (Salaam, 17jarige hengst) ingeënt was en dus niet mocht zweten. Jammergenoeg zijn ze de komende weken redelijk volboekt en heb ik geen gelegenheid om daar verder lessen te nemen. Maar waar een wil is is een weg :)

Dit weekend was een lang weekend voor Thomas (2 dagen) en een languitgestrekt weekend voor Veerle (4 dagen). Twee dagen verlof gekregen omwille van Eid Al Fitr, het feest op het einde van de ramadan. Eid mubarak. Joepie, nu kan er terug een koffieke of glas water gedronken worden aan den bureau (al dan niet met een lekker chocolaatje)!

Thomas heeft het weekend donderdagavond goed ingezet met pannekoekjes en allerhande opdrachtspellekes onder de JDNers in Abu Dhabi. Teambuilding voor de volgende dag!

Vrijdag moest de eer namelijk verdedigd worden op het voetbalveld. Deze keer niet Jan De Nul tegen Van Oord, maar wel JDN Dubai versus JDN Abu Dhabi. Commentaar vooraf: het elftal van Abu Dhabi trad aan met 3 vrouwelijke speelsters: Elisa en de 2 Elkes. Jaja, de site in Abu Dhabi is vervrouwelijkt;) De eeste helft speelde zich op 1 uitzondering na af op de helft van Abu Dhabi. Aheum, u weet genoeg veronderstel ik! Maar plezier en enthousiasme in overvloed bij beide teams. Tijdens de rust werden er een paar shirts geswitched om de partij iets gelijkopgaander te maken. Maar het verdict was duidelijk: the Reds (AD) hebben dapper gestreden op verplaatsing maar nemen geen punten mee naar huis.Een beetje zoals onze Rode Duivels... s Avonds allen samen gezellig chillen in Barasti bar in Le Meredien Mina Seyahi. Een zeer geslaagde dag!

Zaterdag op het gemakske wat rondgewandeld in Dragon Mart (was vergeten hoe dat er nu weer uitzag, eigenlijk niet de moeite, veel goedkope Chinese rommel) en in het Festival City dat met zijn buitenterrasjes, water en bruggetjes een ietwat Europese sfeer schept. In meer dan 2 malls op 1 dag rondwandelen/shoppen kan je niet verwachten van je wederhelft, zeker niet in combinatie met beginnende spierstijfheid en een geschaafde knie die enorm jeukt :) Na een filmke en een dutje in de zetel zijn we dan richting Abu Dhabi gereden want zondag is terug werkdag voor Thomas.

Veerle kon nog rustig verder relaxen op zondag: eindelijk eens die muziek die we al maanden op onze PC staan hebben importeren in iTunes, 3 flairs doorbladeren, een humo uitlezen, lekkere koffie en gezellig tetteren met Lindsey in Starbucks, samen met het ventje Twelve Monkeys (film) bekijken en hupla de dag is om!

Op maandag werd er verder ge-ituned aangezien een pak liedjes met track1, track2, ... geïmporteerd werden en de functie “cd track namen ophalen via internet” het liet afweten. Tegen de middag dan wel vertrokken naar Dubai want afspraak bij de tandarts. Helaas pindakaas, Dental Art Clinic belt me om te zeggen dat ze dubbelboekt zijn en ik dus niet kan gaan. Tsss, rijd ne mens daarvoor van Abu Dhabi terug naar Dubai! Niet getreurd, het kwam nog goed uit dat ik terug in Dubai was. Ik kon zo een oogje in het zeil houden tijdens de werken in ons app. Ah ja, nog niet verteld, we hadden een iets minder aangename thuiskomst in de UAE: vuiligheid en water was tijdens ons verlof uit afvoerputtekes naar de oppervlakte gekomen, redelijk veel smurrie in living, keuken, 2e badkamer en schoenenkot. Gelukkig stond er niet te veel gerief op de grond en is er dus ook weinig beschadigd. Vandaag hebben ze de muren onderaan herbeplaatsterd en de 2e badkamer herschilderd. To do: nog wat schilderwerk en een deur vervangen.

Zo dat was het voor vandaag.
Hieronder nog een paar fotokes van de voetbalmatch.






Reinhardt, Tom en Joris






het Abu Dhabi elftal






Elisa en Elke






Manu en Thomas



groepsfoto

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage