Thomas en Veerle in Denemarken

maandag, november 03, 2008

Port Hedland

Vrijdagochtend 31 oktober landden we omstreeks 2u30 lokale tijd in Perth. Voetjes op Australische bodem! Een paar uur later vertrok de binnenlandse vlucht van Perth naar onze nieuwe thuis in Port Hedland. Op de luchthaven namen we onze nieuwe Avis voiture in ontvangst: een Nissan Navara pick up, inclusief oranje veiligheidsvlag op mast en oranje lichten op het dak!

De plaatselijke Kumar – Elaine genaamd – reed voor naar het JDN kantoor in Wedge street ... het enige gebouw met een verdiep in de straat (en omstreken) :) Thomas kon direct aanschuiven bij de wekelijkse projectvergadering en later ook de kick-off presentatie van het project volgen. Nadien was het tijd om een uiltje te knappen in het All Seasons hotel alwaar we 2 nachten verbleven hebben. We hebben immers het geluk dat er net een huis vrij kwam – dankjewel Reinhart en Elisa om zo snel te verhuizen. We zijn er heel content mee dus jammer dat het maar tijdelijk is (huis is verkocht, huurcontract tot januari) en we naar iets anders moeten uitkijken. Desalniettemin zullen we het hier proberen gezellig maken.

Zo ... Port Hedland ... een eerste indruk.
Inderdaad een afgelegen plaats te midden de rode woestijn... redelijk vreemd dat wanneer het vliegtuig aan het landen is je geen of nauwelijks bebouwing ziet ...maar het lijkt hier een leuk plaatsje. Het uitzicht (zee, duinen, rood woestijnzand) en de temperatuur (aangenaam warm zomerweer) zijn in ieder geval al goed. Ook al een paar aboriginals gezien ... de ene al frisser ruikend dan de andere :) So far so good.
Vrijdagavond gingen we met de auto op verkenningstocht door Port Hedland (een paar straten, hahaha) en een goeie 15km verder naar South Hedland. Ai ai ai voor de rechterhand en -arm die automatische pilootgewijs de versnellingspook tracht te vinden tegen de chauffeurdeur, ook excuses voor het aanzetten van de ruitenwissers wanneer de richtingsaanwijzers gezocht worden, evenals het onnodig over de rechterschouder naar achter kijken wanneer je rechts afslaat want de auto’s komen niet van die kant ... het is met andere woorden even aanpassen aan rijden aan de linkerkant van de weg! Alvorens in South Hedland aangekomen hadden de plaatselijke blauwe vrienden ons met zwaailichten van de kant geroepen. Neen, we reden niet aan de verkeerde kant van de straat en hadden ook niets mis gedaan ... het was een alcohol controle. Voor de eerste maal ooit moest Thomas blazen ... dat ene pintje een half uur ervoor op een terraske kon geen kwaad ... het is hier 0,5 promille voor het autorijden (voor het werken daarentegen is het 0 promille, ja u leest het goed, er is blaas-in-het-zakje-controle op de werkvloer, safety is hier alles hebben we al begrepen). Dus zonder problemen vervoegden we de weg naar South Hedland alwaar een winkelcentrum, Chinees en Japans restaurant te vinden zijn. Helaas was het winkelcentrum al dicht ... een aanpassing na Dubai waar alles megalaat openblijft.

Zaterdag en zondag hebben we voornamelijk geshopt en dozen en valiezen uitgepakt zodat we van start konden in ons nieuw huis. Hopenlijk komt de rest van de spullen uit Dubai vlug toe.

Helaas hebben we zaterdagnamiddag opnieuw de Port Hedlandse blauwe vrienden tegengekomen ... kwestie van 2 dagen in het land te zijn en iedere dag de politie uw vriend te woord te staan ... ditmaal niet zo onschuldig ... en naar huis gekeerd met een flitsboete (72km waar je 60km mag) ... Veerle heeft direct haar les geleerd :s Een klein gelukje dat Veerle toen achter het stuur zat want Thomas heeft enkel een vervallen internationaal rijbewijs. Dat ons visum hier maar snel in orde komt en we een lokaal rijbewijs kunnen aanvragen. U hoort het wel wanneer een van ons hier een nachtje moet brommen he! Grapje poppol :)

Gezellig samenzijn stond ook al op het programma. Zaterdagavond hebben we er ene gedronken bij Stijn thuis die op congé vertrok.

Dit was het voor nu. Cu later alligator.
// Een paar foto's van ons nieuwe verblijfplaats, Dempster street 38. //

huis aan de voorkant
uitzicht keuken
tuin achteraan
terras achteraan
keuken
eetkamer
salon & tv hoek

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage