Thomas en Veerle in Denemarken

zondag, juni 27, 2010

Plezier hier!

Veel plezier en amusement afgelopen weken in Kopenhagen. Life is great … and the best is yet to come!

Tijdens het pinksterenweekend (22-24 mei) heerste er een samba-sfeertje in de stad met de jaarlijkse carnavalstoet op zaterdag doorheen stroget naar het stadhuis. Geen politiek-getinte praalwagens zoals bij Aalst carnaval, maar eerder schaars geklede, heupwiegende Rio-de-Janeiro danseressen :). Wat verder in Fælledparken stonden verschillende muziektenten en kermisattracties opgesteld, wat zorgde voor een echt Vlaams kermisgevoel. Gezelligheid troef en wij genoten. ´s Avonds pintjes pakken met Marina, Bernhard, Goran en Rob in The Globe terwijl Inter tot ons vrienden grote spijt de champions league overwinning op zak stak.
Zondag gingen we op uitstap. Met ons bolide doorkruisten we Noord-Sjælland en ontdekten daarbij schone stukjes Denemarken aan 2 meren en waaiden we uit aan Hundested strand, alvorens we landen en continenten veroverden tijdens een gezellige Risk avond.

Het laatste weekend van mei was er eentje van zalig niets doen, behalve wat leuke dingetjes kopen voor ons klein petatje, strips lezen, computerspelleke spelen, filmke kijken, … Lekker lui mag ook af en toe.

Op zaterdag 5 juni was het terug tijd voor actie (en schoon weer). Samen met Thomas´ collega´s - Mary & Mark, Dries & Liesbeth, Hans Henrik, Klaus, Edo, Sabine, Pernille en Nur & gezin -gingen we kano varen in een groot bos bij Lyngby/Frederiksdal. Prachtige locatie en een megagezellige dag in leuk gezelschap met een schone kanotocht en een heerlijke BBQ. Zondag opnieuw sport, maar nu in de vorm van tv kijkend naar oa finale Roland Garros!

Woensdag 9 juni verliet ik een paar uur mijn bureau om het Deens staatsexamen af te leggen, en later in de namiddag werd ik al op taart getrakteerd door mijn lieve collega´s toen ze hoorden dat ik met grote onderscheiding geslaagd was. Nu skal jeg taler dansk hele tiden!

Vrijdag 11 juni begaven we ons met valiezen naar Kastrup luchthaven. Hoera …vakantie!! Transavia bracht ons in de vroege avond naar Nice, alwaar we de huurauto oppikten om - onder zotte Franse voetbalcommentaren op de radio – de route te vervoegen naar Gargas. Na een goeie nachtrust en heerlijk ontbijt in onze Chambre d´hote gingen we op verkenning in de mooie Provence: heel gezellig rondkuieren in Apt op de marktjes en in het mooie Rousillon. Na een verfrissende plons in het zwembad maakten we ons klaar om hét event van de dag bij te wonen: het huwelijk van Koen en Isa in kerkje in mooie Bonnieux en het feest achteraf in Le Thor. Nogmaals bedankt tortelduifkes, het was supergeestig! Zondag bezochten we Avignon en checkten we in in ons gastronomisch hotel in Les Arcs sur Argens. Lekker tafelen op terras met fantastisch uitzicht … het leven is toch schoon! Maandag 14 juni trokken we naar les Gorges du Verdon, en we vallen in herhaling, het is daar wondermooi. Bergen, meren, zonneke op ons bolleke… genieten genieten genieten. De lunch namen we bewust laat om de wedstrijd Denemarken-Holland mee te pikken, alsook in het restaurant in St Rafael ´s avonds combineerden we lekker eten met matchke voetbal kijken. Aan alle mooie liedjes komt een einde en dinsdag was al de laatste dag van onze vakantie in Zuid-Frankrijk. We bezochten Cannes en reden dan terug naar Nice om la douce France achter ons te laten. Blijkt de dag nadien dat het daar ook minder “zacht” kan zijn en dat we net op tijd vertrokken waren, aangezien op 5km van ons logement (Draguignan) de straten tot 3 meter overstroomd werden dinsdagnacht!

Terug in Kopenhagen kregen we bij controlebezoek vroedvrouw te horen dat ons klein meneerke “klaar” ligt om geboren te worden (gedraaid en met hoofdje diep in bekken). Dus het wat kalmer aan doen om een vroeggeboorte te vermijden. Niet dat ik veel fysieke activiteit deed … want fietsen en ook gaan werken mag nog steeds. Maar just in case hebben we er wel voor gezorgd dat we klaar zijn: zijn bedje opgemaakt, alle nieuwe kleerkes en lakentjes gewassen en gestreken, de zak gemaakt, handover documenten geschreven voor mijn werk, … En mijn allerliefste ventje heeft een heel weekend gekokkereld en zo zit zelfs de diepvriezer vol met lekker zelfgemaakte maaltijden en zullen we na de geboorte 100% optimaal kunnen genieten van ons klein venteke! Het is best wel grappig hoe sterk dat we alletwee verlangen … zijn kleerkes al eens in de draagmand leggen, zijn nachtmuziekje afspelen, met de pousette rondrijden in de living, talloze gesprekken voeren met de buik … we zijn nu al zo stekezot van ons stamperke! Maar dat wil niet zeggen dat hij morgen moet geboren worden. Eerst nog Wimbledon, alle WK matchen en de Tour de France en dan … hihihihi!!

Afgelopen week deed de zomer eindelijk zijn intrede in Kopenhagen, lees: meerdere dagen op rij zon en een aangename 20-23 graden.
Dus een hele aangename week met terraskes op dinsdag (Caroline) en donderdag (Angelique & Julie) en buitenactiviteiten. Woensdag 23 juni noemen ze hier midzomer (Sankt Hans) en dat wordt gevierd met het verbranden van heksenpoppen in parken en op stranden in gans Denemarken. Net als vorig jaar gingen wij dit gebeuren (samen met kleine 10 000 anderen) meevolgen in Frederiksberg Have. Eerder die avond was er ook de diploma uitreiking van mijn taalexamen gevolgd door receptie op VUF alsook een lekker BBQke op ons terras (wegens verboden dat in Frederikberg Have te doen). Vrijdag werd het weekend ingezet met een plezante pokeravond bij Gavin & Marianne. Helaas moesten we rond 2 uur ´s ochtends vaststellen dat ons familiebudget erop achteruit gegaan was: Thomas met zijn “agressive loser” strategie eindigde op min 150 kronen en ik kon de schade ietwat beperken met 27 kroner winst. Gisterenavond zetten we feestneuzen op en vierden Pjotr´s jump op tram 30. Zo ik ga het hierbij laten want sebietjes begint de voetbal!

Zomerse zonnige groeten vanuit Kopenhagen.
Tot de volgende.

1 reacties:

Op 2:40 p.m. , Blogger charlotte zei...

He dag Veerleke, leuk jullie te horen en blij dat jullie het zo goed gaat daar.
Heb de foto's van Frankrijk al eens bekeken, zag er heel plezant en mooi uit. Isabelle en Koen straalden echt, ze was precies een prinses, met sleep en al.
Jullie tellen dus al mega-af, nog een maandje en jullie boeleke is er al! Zal wel snel gaan nu...
Proficiat met je Deens diploma!
Veel groetjes uit Panama xxx

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage