Thomas en Veerle in Denemarken

maandag, juni 19, 2006

Een beetje cultuur

Dubai is nog steeds één grote bouwwerf, 30 000 of 24% van alle kranen ter wereld zijn hier nu actief.

De Arabieren moeten alles laten vallen als hun vader hun belt en zeggen " ik zit in een meeting" of "ik ben les aan het geven" is geen optie.

Moslims moeten niet direct gaan bidden als ze oproep (Allah Akbaar) horen, ze hebben tijd tot de volgende oproep gezongen wordt, maar ze geloven wel dat het heilzamer is toch direct te gaan bidden.

De abaya van moslimvrouwen heeft de zwarte kleur omdat dat nu de mode is. De kandoora van de moslimmannnen heeft de witte kleur (in de zomer) omdat ze die vroeger in de woestijn wasten met zand en zo een natuurlijke camouflage hadden tegen de gevaren in de woestijn. De zwarte koord rond de witte hoofddoek van de mannen werd vroeger gebruikt om de poten van de kamelen vast te binden zodat ze niet van het Bedouin kamp konden weglopen.

De Zayed universtiteit garandeert haar studenten 100% tewerkstelling bij afstuderen. Uniefs zijn hier nog gescheiden voor mannen en vrouwen. De huidige generatie vrouwen gaat ook werken en de kinderen zijn dan bij een meid of naar de kinderopvang.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage