Thomas en Veerle in Denemarken

maandag, oktober 29, 2007

Feesten!

Even terug naar vorige week …

Op 16 oktober brachten we een bezoekje aan de cinema in Abu Dhabi. Gebeurt wel vaker, maar deze keer wilden we er zeker bij zijn. In een zaal gevuld met Belgskes - op enkele witte dishdasha’s na - keken we naar het speelfilmdebuut van Nic Balthazar, BenX. Jaja, een Vlaamse film met enkel Engelse ondertitels in dit arabierenland! De Emirati mannen gaven er echter na een goeie 10 minuten de brui aan… misschien duurde de godsdienstles net iets te lang en werden God, Jezus, Bijbel en consoorten iets teveel aangehaald? Een groot half uur later een beetje hilariteit in de zaal toen er een schip van JDN in beeld kwam … dat kan je wel denken he met zowel JDN Abu Dhabi als JDN Dubai volk in de zaal... Anyhow, het was best een goeie film, persoonlijk kon het einde net ietsie beter, maar het kreeg toch een degelijke 4 op 5 score. Dit laatste tot verontwaardiging van een paar Belgen die vonden dat je toch wel de facto een 5 op 5 moest geven! Maar niet getreurd, BenX heeft namelijk de Grote Prijs ('The Black Pearl') gewonnen op het Middle East International Film Festival van Abu Dhabi. De Vlamingen deden het hier goed: 2 inzendingen en 2 prijzen, want ook kortfilm Tanghi Argentini van Guy Thys viel in de prijzen (publieksprijs).

Vorige donderdag werd het weekend ingezet met een paar cocktailkes in Wakataua, lekker Thai eten en later danspaskes in Rock Bottom Abu Dhabi

Op zaterdag wordt er paard gereden in Desert Palm. Dolly en Lizzy zijn veel sneller dan de makke Salaam. Het draven (rising trot) komt automatisch: laatste les zelfs in draf over een laag balkske gesprongen!

Zondag zou normaal het begin geweest zijn van een drukke duikles-week. Tot dusver hebben we enkel de eerste theorieles op zondag meegemaakt. Want de dag erna kwam plots het nieuws dat Thomas vanaf donderdag in Dubai zou werken! Een beetje idioot om dan nog 4 keer per week naar Abu Dhabi te crossen voor duiklessen he, dus dat hebben we dan maar gecancelled.

Abu Dhabi verlaten zonder een goed feestje is echter uitgesloten dus was het maandag party time in Abu Dhabi! Le Meredien was Bavariaans uitgedost voor de Oktoberfesten en wij vierden mee met de Tirolerhosen, Bradwurst en natuurlijk … trink trink Bruderlein trink … pinten bier op Duitse hoempapa! Een super-avond!

Elke bij de Duiste band


Tom, Veerle, Thomas, Pieter en Robrecht

Woensdagavond op stap met de Emirates collega’s naar Stomp in de Madinat Arena. Stomp is een percussie optreden met alledaagse voorwerpen zoals veegborstels, emmers, wasbakken, stoelen, … afgewisseld met een streepje theater/humor. Een aanrader! Al dat geklop werd later doorgespoeld in LeftBank bar alwaar mijn minus 21 uitziende wederhelft zijn id gevraagd werd!

Donderdag na het werk naar One & Only Royal Mirage ballroom want uitgenodigd op de Dubai International Fashion Week (DIFW). Michelle’s broer had zijn eigen show op DIFW en dat betekende gratis tickets voor een aantal Emirates collega’s. We waren een beetje te vroeg en zodoende zag ik in de voorafgaande show van MAHE Steven’s vriendin Prae (Steven is een collega van Thomas) op de catwalk paraderen. De show van Troy Costa (=Michelle’s broer) had niet echt iets dat Sandra of ik konden bekoren. Daarna begon de show van Lomar … de laatste mode dishdasha’s: het ene witte of zwarte arabieren kleed na het andere! Grappig om die Westerese modellen met flashy gumpies/puma’s aan (geen traditionele sandalen) die lokale kledij te zien showen.

Prae in paarse outfit


Helen of Troy collectie


Lomar model

Dan was het tijd dat ook wij andere kleren aantrokken! Stan (collega Thomas) vierde zijn 30e verjaardag met een heuse disco party. Gehuld in onze Karama outfit mengden we ons tussen de krullenpruiken, olifantenbroeken, glitterkleedjes, … en leefden we ons uit op Saturday night fever muziek. De max!

disco people


wij 2

John Travolta look-a-like Stan en Bram

Thomas & Sylvie

All partied/warmed-up begaven we ons op vrijdag naar Dubai Desert Rhythm Festival. In de namiddag gezellig relaxen op de bean bags met een pintje terwijl Helena Paparizou het festival op gang zong. Helena is winnares van Eurovisie Songfestival 2005 met My number one. Dan rustig verder chillen met Ziggy Marley. Het optreden van Madness werd zeer gesmaakt met hits als Our house, House of fun, .... De topact van vrijdagavond was echter niet aan ons besteed: na 2 liedjes van Kayne West zijn we het dan ook afgetrapt. Voor de liefhebbers van het genre was dit blijkbaar wel een goed optreden. Shane was all Kayned up!



Dubai Desert Rhythm Festival


chillen in bean bags


Ziggy Marley


Madness


Shane & Veerle

Zaterdag was werkdag voor Thomas en 2e festivaldag voor Veerle. Samen met Reinhart, Elisa en Elke genoten we van Joss Stone en vooral Mika. Relax relax .... take it eeeaaasy :)


Joss Stone


Veerle, Reinhardt, Elisa & Elke


Mika

Gisteren brak het begin van een nieuwe werkweek aan. En nu Thomas terug in Dubai werkt/woont worden op zondag de beentjes losgeschud op de wekelijkse JDN voetbalmatchen. Ze hebben een goeie match gespeeld, 3-3, tot... 10 minuten voor het einde het vet van de soep was en ze toch nog met 6-3 verlies het veld moesten verlaten.

Meer foto's op Facebook.

1 reacties:

Op 11:58 p.m. , Anonymous Anoniem zei...

hallo, Tof wat jullie ondernamen.. samen naar daar te verhuizen!!
Een goede vriend des huizes, kzie hem ne beetje als minne zoon...is ook begonnen bij Jan de nul en zit op de vesalius. Hij is hier voor de eerste x vertrokken op 17/10/07
Naar zijn schrijven te zien is ie er heel graag! Als ge hem ns tegenkomt... den Rolf ut west-vlaendren.. doe hem dan de grote groetn!!! En verder.. wens ik jullie aldaar de jaren van jullie leven!! Ondernemen, avontuur,vooruit geraken in 't leven en toch kunnen genieten.. da moet je doen!!proficiat voor jullie ondernemen... met vriendelijke groeten, BOMMA (claudine)

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage