Thomas en Veerle in Denemarken

zaterdag, november 15, 2008

Goeiemiddag!

Terwijl de meesten onder jullie nu nog leuk liggen te ronken is een nieuwe dag in Australië reeds lang begonnen. Een kleine update vanuit de middle of nowhere!
Port Hedland kent nog maar weinig geheimen meer nu. Je fietst dit dorpke namelijk gemakkelijk in minder dan een dag door! Van ons huidige woonplaats naar de andere kant van het dorp (waar JDN office is) is het slechts een goeie 7 km. Onderweg kom je een bibliotheek tegen, het gemeentehuis, de supermarkt en een paar andere winkeltjes, een art museum, een parkske, ... en dat zal het zowat zijn!
Op uitgaansvlak stelt dit dan ook weinig voor. Er is een sportsbar aan het All Seasons hotel en er is de Pier, dé plek voor een pint te gaan pakken hier. De setting is best wel ok ... outdoor met houten tafels ... en het volk ... ja, je kan zien dat ze allen in de mijnindustrie werken ;). De bar sluit echter al om middernacht ... maar tegen dan zijn de meeste Aussies toch al lazarus!
Qua sport heeft Thomas zich al gewaagd aan een spelleke squash en ik een sessie Bodybalancing (combinatie van yoga, pilates en tai-chi) en tochtjes met de fiets.
Op werkvlak is Thomas bezig met het opvolgen van het stort van de Leonardo en de voorbereiding van een nieuw project hier voor BHP Billiton - een van de grootste zoniet het grootste mijnbouwbedrijf, van ijzererts, mangaan, aluminium, diamant, ....
Mijn zoektocht naar werk staat momenteel op een laag pitje omdat het duidelijk geworden is dat je hier nergens kan solliciteren zonder dat je een geschikt visum hebt. Het verkrijgen van een visa is zoals in de meeste landen ook hier een papiermolen en tijdrovend proces. Dus wachten is de boodschap. Ondertussen wel goed nieuws gekregen vanuit Dubai: Emirates is bezig met opstellen van een contract met hun kantoor in Australië zodat ik van hieruit als consultant voor hen zou kunnen werken. Dus in principe heb ik werk ... van zodra mijn werkvisum in orde is.
Vorige week maakte ik kennis met het Hedland Turtle Monitoring Program. In deze workshop van 10-am-3pm heb ik heel wat bijgeleerd over het leven van de flatback turtle. Een beestje van ongeveer 1 meter diameter en een goeie 100kg. Geen klein schildpadje dus. Sinds vorige week komen deze beestjes namelijk naar het strand om een nest te maken en hun eieren te leggen. Thomas en ik zijn dit dan ook eens gaan bekijken op een avond. Het spreekwoord is waar: zo traag als een schildpad! Ongeveer 10 minuten om uit het water naar de duinen te stappen, dan een goeie 30 minuten een putteke maken met de voorenste poten, dan een 20 minuten een diepe koker maken met de achterste poten, dan een 10 minuten in trance de 30à50 eitjes droppen in de koker, dan weer 30 minuten het nestje toedekken met zand en dan op zijn dooie gemakjes terug de zee in wandelen! Best wel cool om eens te zien ... maar geduld is toch zo'n mooie deugd he. Deze activiteit kan je hier dus op 2 stranden waarnemen de komende 3 maand, wanneer de maan en de getijden goed zijn. Als turtle volunteer ga ik ook volgende maandag eens monitoren 's ochtends vroeg, niet om schildpadden te zien maar om sporen te bekijken (als er geen spoor terug naar het water is voor ieder spoor dat uit het water komt betekent dit dat de schildpad verloren gelopen is in de duinen en dan moet je ze gaan zoeken en helpen in de richting van de zee te gaan; vossensporen spotten, ...)

flatback turtle nesting

flatback turtle nesting


flatback turtle nesting
sporen schildpadden 's ochtends

Deze week hebben we het thuis gezellig gemaakt en een flesje gekraakt. Santé op onszelf en onze 5 mooie jaren samen!
Morgen staat een uitstap naar Karratha met JDNers op het programma. Met een beetje geluk kan Thomas ook mee ... fingers crossed dat het werk met maandagochtend deadline vandaag afgeraakt.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage