Thomas en Veerle in Denemarken

zaterdag, oktober 30, 2010

België & New York

Het is al een goeie 2 maand geleden dat er hier nog eens iets nieuws neergeschreven werd. Wat vliegt de tijd snel...een teken dat we ons geamuseerd hebben he!

Het laatste weekend in augustus werd afgesloten met op zaterdag een afscheidsfeestje bij Thomas´collega Dries & Liesbeth, die nu samen met hun zoontje in Stavanger, Noorwegen wonen. En op zondagnamiddag een cinema-bezoek (Inception), en dat was meteen ook Sebastians eerste keer bij babysitters Marina & Bernhard. Ons 6weken oude sprotje sliep toen we hem achterlieten en was nog steeds in dromenland 4 uur later toen we heel rap terugfietsend en lichtjes geëxciteerd hem terug gingen oppikken! De grote flinkerd.

In de eerste week van september was er de kennismaking met 6 andere Deense meiden en hun baby´s van ongeveer dezelfde leeftijd dan Sebastian. Mødergruppe heet dat, en we komen wekelijks op donderdag samen om te brunchen, kletsen, ervaringen uit te wisselen, of om het met een Deens woord te zeggen, "hygge". Traditiegetrouw is er ook iedere 14dagen op donderdag de Pub Quiz ... en ja hoor, kleine Sebbemans was erbij en heeft gewoon de ganse tijd geslapen. Zo een gemakkelijk en braaf bolleke dat wij toch hebben! Op zaterdag vierden we alle2 de vrijgezellen van Caroline en Preben. Met de meiden (met uitz. van Seb of course) stond een zoektocht door Kopenhagen, rijkelijke brunch, aan-huis-kapper, quiz, opnieuw lekker dineren en dan cafe´kes op het programma. Om iets voor middernacht scheidden onze wegen, zegden Seb en ik de chicks vaarwel, en genoten zij verder van live band optreden in Irish Pub. Thomas en de mannen hadden een heel sportieve dag, waarbij Thomas (trots) iedereen verslaan heeft in het schermen, inclusief de sporty-wereldkampioen karate in zijn categorie-Preben! Gevolg wel dat mijn kepke de volgende dagen als een stijve hark rondliep!

De tweede week van september hield ik jobinterviews voor een kinderoppas (aangezien Deense creche/onthaalmoeder slechts baby´s van minstens 6/7 maand oud aanvaarden). We hebben Danielle gekozen, een Australische vrouw van 30 die een dochterke Edith Rose van 1,5 jaar heeft en op 1km van ons woont. Vanaf november (volgende woensdag!) zal Sebastian dan Engels horen, er een "grote zus" bij hebben, gebarentaal leren (Danielle is logopediste en leert kindjes gebarentaal), en tevens op ´s woensdags met nog andere baby´s/kindjes mogen spelen tijdens de internationale playdate. Verder die week kwamen Sabine & Raphael dineren bij ons en genoten we van fredagsøl bij Thomas´collega Hans. De week werd afgerond met een heerlijke wandeling aan de kalkgroeve in Karlstrup.

Mid september was er dan na lange afwezigheid een offshore periode voor Thomas voorafgaand door 2 dagen cursus in Noorwegen. De ideale gelegenheid om die 2,5 weken met Sebastian naar België te gaan. Sebke moet gevoeld hebben dat er iets gaande was, want had toen voor het eerst de nacht doorgeslapen en dus kon ik goed uitgeslapen de 1100km lange autorit met onze 8 weken oude kleine petoet op achterbank aanvatten. De rit is vlekkeloos verlopen ... nergens file, goed weer, om de 3 uur gestopt voor eten/verversen/wandelingske, geen seconde gebleit in de auto, en vandaar reeds 12,5uur later veilig en wel thuis in België. Su-per-blije gezichten alom ... grootouders voorop en uiteraard stonden ook alle tantes, nonkels, neefjes en nichtjes van Sebastian te popelen om hem in levende lijve te zien. Zelfs enkele groottantes hadden het genoegen en plezier ons klein schattebolleke te zien. Van hier en naar daar, auto in auto uit, het waren drukke 2 weken met veel familiebezoekjes en babybezoekjes bij vriendinen, alsook een kort weekendje weg naar Echternach (Groot Hertigdom Luxemburg) voor de fantastische trouwmis en -feest van Caroline & Preben, alwaar - we vallen in herhaling - Sebke een voorbeeldig bazeke geweest is. Twee oktober landde Thomas dan voor blitsbezoek: blijde gezinshereniging in Zaventem hihi , frietjes van frietkot mmm, op bezoek bij oma en opa Koksijde in revalidatiecentrum (inclusief 4 geslacht foto nemen), bij opa Diksmuide, avondje pinten pakken met uitroepteken maten en dan was het zondag en tijd om terug naar Kopenhagen te rijden. Deze keer met een af en toe neutende Seb op de achterbank ... wat wil je, 2 weken massa´s aandacht en gezichtjes zien de hele tijd, van de ene arm/schoot naar de andere, en dan plots moederziel alleen op de achterbank van de auto gedropt worden... beetje afkickverschijnselen dus! Desalniettemin waren we 12uur later opnieuw thuis in ons appartementje. Home sweet home, maar niet voor lang.

Valiezen werden een weinig later klaargemaakt want op 13 oktober stapten we met z´n 3kes op het vliegtuig. New York ... here we come! Na een prima luchtdoop met tussenstop in Reykjavik, namen we een yellow cab naar ons hotel. Het was een zalige vakantie met wandelingen van ´s morgens tot ´s avonds in aangenaam herfstweer (geen regen, paar dagen zelfs 23 graden en zon). Als echte toeristen deden we de bekende plekken zoals Fifth Avenue, Broadway, Time Square, Financial district met Wall street, NYSE en Ground Zero, Chrysler building, Grand Central Station, South Seaport, Brooklyn bridge, Soho, Meatpacking district, Greenwich Village, Central Park, Rockefeller Center, Empire State Building, Vrijheidsbeeld & Ellis island, Moma, The Met, ... en zoveel meer. Big city lights ... wat een toffe stad. Lekker gegeten ook ...en uiteraard full-time quality family time met ons drieën ... onbetaalbaar ... besef je des te meer wanneer je van dichtbij geconfronteerd wordt met gebroken familiegeluk (rip neef Kris).

Na 9 dagen vlogen Sebastian en ik dan terug naar Kopenhagen, terwijl Thomas nog een weekje langer in de States verbleef, in Boston weliswaar, op cursus aan MIT.

Deze week werd een week van "laaste keer": laatste keer mødergruppe, laatste keer international playdate, laatste keer wandeling+koffieklets tijdens de week met vriendinnen en vooral laatste weekdagen fulltime bij Sebke zijn en genieten van zijn lachjes en gebrabbel ... want maandag 1 november (hier geen feestdag) begin ik terug te werken. Gemengde gevoelens ... dringt tot me door dat ik ons allerliefste kleine schattebolleke 8,5 uur zal missen... potjes borstvoeding zitten in de diepvriezer, spullekes al bij Danielle gebracht ...gelukkig is Thomas maandag en dinsdag thuis, dus blijft Sebastian de eerste 2 dagen bij zijn allerliefste superpapa en pas vanaf woensdag zal hij bij Danielle gaan. U leest het later wel hoe dat verloopt.

Maar eerst is er het ongelooflijk uitkijken naar de thuiskomst van Thomas, die op dit eigenste moment ergens tussen Boston en Reyjavik aan het vliegen is en rond de middag dan zal landen in Kopenhagen. Jippie joepie en hoera (met onzen eerste anniversaire).

Zo, het is al na middernacht, hoog tijd om te gaan slapen, want ben niet zeker of Sebastian dat extra uurke wintertijd zal slapen ... niet dat dat nodig is, al meer dan voldoende dat ons lief zoeteke 11/12 uur aan 1 stuk slaapt ´s nachts, de mama en papa moeten maar zorgen dat ze zelf op tijd in hun bed kruipen he!

Slaapwel.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage