Thomas en Veerle in Denemarken

dinsdag, april 03, 2007

Afgelopen weekend (deel 1)

Donderdagavond, het begin van een (althans voor mij) verlengd weekend. Om dit in schoonheid in te zetten, brachten Lindsey en ikzelf een bezoek aan een schoonheidssalon voor onze allereerste mani- en pedicure! Ik hoor jullie al denken ... ai e ai ... echte stad/Dubai madammekes zijn het geworden ... maar geef toe, je kan een waardebon 1 kopen en 2 krijgen toch niet laten verloren gaan he ;) Na een bijna 2 uur durende verwennerij konden we mooi gelakt naar huis keren ... met hongerige magen! Maar lang leve de eten-aan-huis-levering cultuur hier in de UAE! Een weinig later smulden Reinhart, Elisa, Bert, Lindsey, Joris, Alex, Thomas en ikzelf dan ook van de home delivered pizza’s terwijl de ene aan het moorden sloeg, de andere aan het stelen, nog een andere aan het bidden, nog een andere een kasteel bouwde... we dus Machiavelli speelden :) Een leuke avond!

Vrijdag = relax dag! Na tot 7u/7u30 uitgeslapen te hebben (jaja, dat durf ik al uitslapen noemen) stond een dagje niets doen op het programma. Toch niets doen in de zin van niet gaan shoppen voor spullen in ons huis! Dus opt gemakske, in de zetel de flair en humo lezen ... tot we plots van overal mensen zagen toestromen/toelopen naar de moskee. Op vrijdag middag is er het belangrijkste gebed (beetje zoals de zondagmis bij ons), maar dit was anders dan voorbije weken. Op zaterdag 31 maart was het de verjaardag van Profeet Mohammed, dus voor de moslims was het een soort kerstavond vieren en dat kon je zien aan de opkomst! Buiten rond de moskee en op de troittoirs zaten allemaal moslims met hun gat omhoog op hun tapijtje! Ik kan je zeggen: serieus grappig om dat te zien. Helaas was mijn batterij van camera plat en heb ik dus enkel een foto van wanneer het gedaan is en ze naar huis gaan.
Een uitje naar het International Festival of Comic (strip tentoonstelling) in het Cultural Foundation hebben we wel meegepikt. Maar dat was snel afgelopen, het had namelijk meer weg van een lagere school tentoonstelling, en natuurlijk ook geen Kuifje, Suske en Wiske, Kiekeboe, ... te bespeuren!! Toch een paar mooie dingen gezien, affiches van Michel Vaillant en technische uitleg (door een Belg) over de compositie van het menselijk lichaam, de beweging in stripfiguren, .... Tevens stonden gekleurde kamelen tentoongesteld zoals je in België de gekleurde koeien had. Met de Abu Dhabi Explorer bij de hand besloten we nog even een bezoekje te brengen aan de Iranian souq (vooral veel groene planten te koop), de Fish market (alwaar Thomas het na 15 seconden voor bekeken hield wegens kokhalsneigingen) en de Carpet souq (waar je enkel als je stapelzot bent van Perzische tapijten uw gading tegenkomt)!
De avond werd besloten met een lekker dineetje in het Frans-Polynesisch restaurant van de Beach Rotana Hotel & Towers.

Het einde van het weekend voor Thomas, maar nog 2 dagen te gaan voor Veerle. Later meer daarover, want nu geen tijd meer om verder te typen! We gaan namelijk gaan "socialisen" op de maandelijkse get-together drink van de Belgen. Dezelfde traditie die bestond in Dubai, is hier ook in Abu Dhabi. Eens benieuwd welke andere Belgen hier in Abu Dhabi wonen...



na het vrijdag gebed


na het vrijdag gebed

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage