Thomas en Veerle in Denemarken

dinsdag, januari 30, 2007

Verhuizen

Roddels waaiden al een paar weken lustig in het rond ... maar nu is er bevestiging: we gaan verhuizen!! De Marco Polo van Thomas zal in Abu Dhabi het nodige zand baggeren om het Saadiyat eiland een paar meter op te hogen (van 2m naar 13m als ik me niet vergis). Zojuist een artikel gelezen over dit eiland:
Een eerste Jan De Nul planning zegt dat het project opstart 27 februari en zo’n 9 maand zal duren. Dus diegenen die ons nog in ons stekje in Dubai willen komen bezoeken, jullie zullen je moeten haasten want nog een goeie maand en we wonen in een ander emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. Allez, ongeveeer he, planningen zijn nooit zeker en we moeten natuurlijk eerst een appartement vinden in Abu Dhabi (huizen vind je daar zelden of onbetaalbaar naar verluidt). Positief punt: er zijn rechtstreekse vluchten van Brussel naar Abu Dhabi :)
Afgelopen weekend hebben we ons super geamuseerd. Vrijdag vond namelijk de jaarlijkse Car Rally activiteit van de Belgolux plaats. Echter geen rally in de zin van autoracen, maar wel een zoektocht met raadsels en opdrachten op verschillende locaties in Dubai. Team Al Questa was de naam waaronder Alex, Thomas en ikzelf de dag beleefden. Deserteurs Sven en Sander hebben wat gemist!
De eerste tip leidde ons naar onze startlocatie: aan de kreek, abra (= watertaxi) station Bur Dubai, alwaar we door de organisatoren verwelkomd werden op een lekker ontbijt. Nadat de kilometerstand van de auto genoteerd werd, kon het spel beginnen: eerste enveloppe openen en tip bekijken voor de volgende locatie. We leerden Bur Dubai beter kennen door te wandelen langsheen de souqs, een hindoe tempel, een Iraanse moskee, textiel winkeltjes waaraan wij een T-shirt verkocht hebben ipv gekocht om onze overtocht met de abra te financieren, ... We wisten ook de zeer behulpzame Indiërs en Arabieren te appreciëren voor de hulp bij het oplossen van onze vragenlijsten over oa de Hindoe cultuur, lokale politici en royalties. In Deira (andere kant van de kreek) was het snuiven geblazen, want we moesten raden welke 7 kruiden in de zakjes zaten. Rond de middag hadden de tips ons naar de lunch-locatie gebracht: gasthuis van Besix in Jumeirah. Daar vonden een paar praktische proeven plaats: één game tennis spelen en golf spelen (putten). In de namiddag hebben we – met uitgedund team (Thomas moest namelijk in de namiddag gaan werken :s) – en met de nodige omwegen (bijna 30km meer gereden dan diegene met minst km, aheum) de namiddaglocaties gevonden: lang nagedacht over welke locatie bedoeld kon worden met Jane’s prayers en het Libisch volkslied (bleek achteraf een foutje te zijn), de Majlis Ghorfat gaan zoeken aan zeezijde terwijl die daar niet lag (soms volg je dus beter niet de uitleg van behulpzame Indiërs ;)), .... Gelukkig op het einde toch de voorlaatste locatie zeer snel gevonden zodat we niet als laatste team op de laatste locatie (Stan en Lot’s place) toekwamen. Daar moest nog een praktische proef afgelegd worden: met een onderweg in elkaar geknutseld outfitje een buikdans-act opvoeren. Daarna was het de rest van de avond genieten van ieders belevenissen die dag, de lekkere shoarma’s en pintjes/wijntjes, ... Nogmaals dikke mercie aan het Car Rally team: het was super de max!

Zaterdag, hoeft het nog gezegd... relaxen in de zetel en dvdkes kijken, deze keer geen films, maar seizoen 1 van 24! Deze populaire serie is ook via onze buurvrouw in onze huiskamer terecht gekomen en ik moet zeggen, het is zeer verslavend ... ongeveer 20u (24u min de reclames) bekeken op 3 avonden en 1 dag, aheum! Aangezien het niet aan te raden is om van ‘s morgens tot ‘s avonds voor de teevee te zitten, zijn we ‘s avonds toch nog een frisse neus gaan halen en hebben we onze swing en andere golfvaardigheden getraind. Helaas, mijn eerste 3 golflessen en de doorgeeflessen van mij aan Thomas hebben nog niets opgeleverd... nog steeds sloegen we balletjes het water in!

Zondagavond was er de clash tussen de 2 Jan De Nul voetbalploegen. Kort samengevat: de zogezegd betere ploeg (hoger geranschikt) heeft een 2-0 pandoering om de oren gekregen. De avond werd afgesloten met een gezellig partijtje poolen met Alex, David, Swief en Nico in de Irish Pub.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage