Thomas en Veerle in Denemarken

dinsdag, april 03, 2007

Onze nieuwe stek

Met de inrichtingswerken bijna achter de rug, is het tijd om een paar foto’kes van onze nieuwe stek te nemen. Ons appartement, app 103, is gelegen op het eerste verdiep in het Beauty Palace gebouw. De echte naam van het gebouw is Dar es Salaam, maar omwille van de beauty shops op het gelijkvloers en mezzanines wordt het vaak Beauty Palace Building genoemd. Het ligt in het centrum van Abu Dhabi, in de Tourist club area, op 5 minuutjes wandelen van de Abu Dhabi Mall.

We delen het eerste verdiep met een jong Noors koppel en 2 Arabische families met kinderen. Die kinderen vinden onze gang de ideale gelegenheid om te voetballen, met auto’s op afstandbediening te racen, ruzie te maken, te bleiten, ... maar ja wat wil je als de meid des huizes geen gezag heeft over die kinderen. We worden ook met andere geluiden vermaakt: 5 maal per dag roept Mr de iman er lustig op los om de moslims naar zijn moskee te lokken. Niet dat ik daar last van heb, toch gaan werken, en 's ochtends ben ik al wakker tegen dat het eerste gebed start. Alhoewel ... de "allah akbaar" begint nu ook al een stukje voor 5u en naar het schijnt in de zomer is het ochtendgebed om 4u15 ... aw, dan slaap ik wel nog! Maar dat is deel van de cultuur he, je zou anders nog gaan vergeten dat je in een islamitisch land woont.

Binnenin ziet het er zo uit: naast een zeer ruime living (vergeleken met onze living in Dubai), een goed uitgeruste keuken, hebben we nog een pak andere kamers! Om te beginnen natuurlijk onze slaapkamer annex badkamer. Daarnaast een bureau, een logeer badkamer, een logeer slaapkamer, een was/strijkkamer en de kleinste kamer annex mini badkamer is gepromoveerd tot kuisgerief-opslagplaats en schoenenhoek. Die laatste kleine kamer is de zogenaamde meid kamer, maar wij hebben gekozen om hier met 2 te wonen en niet met 3 :)
En nu foto’s!


uitzicht slaapkamers/bureau
de moskee ;)


zithoek




eettafel


bar (je moet iets doen om de lege
ruimtes in je living op te vullen he :)




keuken




onze badkamer

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage